Foto: Arno Schwithal

 

Je ziet op deze website een impressie van mijn smartphone waterfoto’s. Water is voor mij een inspirerend koppelvlak tussen het (al) bekende en (nog) onbekende. Door in te zoomen op water in bijvoorbeeld een doodgewone sloot kijk ik naar interactie tussen licht en materie dat zo beweeglijk en gevarieerd is dat ik mij er in kan verliezen.

Van jongs af aan is fotograferen een passie. Ik speel na minstens dertig jaar fotograferen nog steeds op mijn eigen manier met licht. Openheid en inspiratie zijn leidend tijdens het kijken en fotograferen. Door open te kijken is er geen ruimte voor denken maar wel voor een directe ervaring van wat ik zie en beleef als essentiële schoonheid.

Er gaat een wereld open die niet meer in woorden of beelden te vangen is. Dat is waar kunst voor mij over gaat en dat is voor mij een eenvoudige en heldere rijkdom. Mijn foto’s kunnen wijzen naar deze wereld, dan is de verbinding met jou als kijker geslaagd. Een beeld zegt net zo weinig als duizend woorden, totdat jij er iets van maakt.

 

‘Water

Als koppelvlak

Ik als verschijning

Golf van de oceaan

De eindeloze oceaan

Is alles

Water’

Foto: Markus, juli 2018, bij de zee in Noord Holland

 

Hilde Smit zegt:

‘Ik vind het mooi dat de techniek heel eenvoudig is. Gewoon fotograferen met de smartphone en alleen bewerkt met de basisinstellingen van de smartphone. En dan zulke wonderlijke en geheimzinnige beelden maken, de kleuren vind ik ongelooflijk mooi. De beelden brengen mijn fantasie op gang, wat zo gewoon lijkt gaat meer inspireren. Je hebt enorme ogen.’

 

Neem contact op voor foto’s, maatwerk in de woon en/ of werkruimte, samen mooie dingen maken, ideeën of andere vragen.

Markus