“Hoe belangrijk is kunst, je hebt het pas door als het er is.”

Astrid van Wifferen (Accountants kantoor Prüst van Wifferen)

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is P-van-W-logo-300.png

“Markus heeft met zijn drie kunstwerken in onze Particuliere Alarmcentrale de ruimte precies het effect gegeven wat wij voor ogen hadden.

Op basis van ons gesprek heeft hij een mooi ontwerp gemaakt; er is maatwerk geleverd.

Vanaf het moment dat wij elkaar spraken, terwijl hij aan het fotograferen was bij een sloot op Landgoed Broekhuizen, tot en met het eindresultaat in ons bedrijf, heb ik een fijne samenwerking ervaren bij de realisatie van deze opdracht.”

Corinne Prins. RoutIT,  manager particuliere alarmcentrale


“ik vind het mooi dat de techniek heel eenvoudig is. Gewoon fotograferen met de smartphone en ook bewerkt met de basisinstellingen van de smartphone. En dan zulke wonderlijke en geheimzinnige beelden maken, de kleuren vind ik ongelooflijk mooi. De beelden brengen mijn fantasie op gang, wat zo gewoon lijkt gaat meer inspireren. Je hebt enorme ogen.”

Hilde Smit, Utrecht


“Markus van der Valk heeft een bijzonder oog voor detail, voor de kleine schoonheden die de natuur ons te bieden heeft. Met zijn smartphone fotokunst neemt Markus ons mee in deze wonder schone wereld. Hij leert ons met andere ogen kijken naar wat zo dicht bij ons is. Dat zien wij ook terug in het werk dat wij van hem kochten, een blad in het water met veel beweging en kleur. Het beeld staat eigenlijk nooit stil en elke dag intrigeert het opnieuw. Een bron van inspiratie!”

Natasja Mulder, Mozaïek atelier- Colorito. www.mozaiekcolorito.nl


“Hartelijk dank voor de prachtige foto van elzen propjes boven een sloot, met oranje lijsterbessen. Ik herken een feest van kleur en een bijzondere gelaagdheid. De weerspiegeling van de vormen in het water veroorzaakt een lichte verwarring die maakt dat ik beter wil kijken en blijf kijken. Prachtige compositie, kwalitatief goed afgedrukt, een aanwinst voor mijn huis.”

Keetje van der Koogh, Dordrecht


In magazine PHONOGRAPHER (voor en over smartphone fotografie). Editie 03- 2018: Kleurig de herfst in.

“Markus van der Valk maakt prachtige beelden met zijn smartphone, abstracte beelden met figuratieve elementen in schitterende kleuren. Echt prachtig om naar te kijken.”

Jan. R. Smit, Fine Art printing specialist. www.fineartprintingspecialist.nl


“De herfst in huis met dit prachtige stukje kunst.                 Klein en krachtig. Markus, wat een mooi talent.”

Lisanne Soemanta


“Het licht, deze kunst. Komt tijdelijk tot rust. Maker, kijker, een co-creatie, zij stralen. Plots…een nieuwe balans. Welkom bij mij…Dank!”

Harry

 

 

‘In the picture’ PHONOGRAPHER voor en over smartphone fotografie, nummer 1/19

Referenties workshop ‘Smartphone fotografie’:

‘Wat ik voor dit geld heb geleerd en gezien vind ik fantastisch, geweldig. Dit vergeet ik zolang ik leef niet meer.’

Corry Mertens (Kunstgilde Leersum)

‘Voor mij is jouw workshop Smartphone fotografie een inspirerende ontdekkingsreis naar het grote dat juist ook in het kleine te vinden is. Door aandacht, in te zoomen, zie ik schoonheid waar ik anders aan voorbij zou gaan.’

Henriette Horlings (Kunstgilde Leersum)

‘Jouw workshop is voor mij zeer inspirerend en steeds iets om naar uit te zien. Vooral jouw enthousiasme, invalshoeken, verdieping en persoonlijke aandacht is bijzonder.’

Martin Beekelaar (Kunstgilde Leersum)